Wykein Aktueel

Wykein Aktueel brengt een breed programma met actueel nieuws en informatie op maatschappelijk en cultureel gebied, sport en verenigingsnieuws, nieuws van scholen, kerken, organisaties en politiek. Daarnaast wordt er dieper ingaan op onderwerpen die voor de luisteraar interessant en nuttig kunnen zijn. Er komen gasten aan het woord die achtergrondinformatie geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. 

Een vast onderdeel is de uitgaansagenda. Hierin worden evenementen, uitvoeringen, optredens, bijeenkomsten enz. belicht; niet alleen van de theaters en musea, maar zeker ook wat er in de dorpen wordt georganiseerd.

Daarnaast houden wij u via deze pagina op de hoogte van wat er tussen de uitzendingen door speelt in de gemeente Waadhoeke.

Heeft u tips voor de redactie? Wij zijn te bereiken via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Zaterdag 13:00 - 14:00 uur

Herhaling Maandag 19:00 - 20:00 uur

Gemeente Waadhoeke gaat 70 vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. De dorpshuizen van Tzum en Achlum zijn bij de Veiligheidsregio Fryslân aangemeld als opvangplekken.

 

Meerdere horecazaken in Waadhoeke gaan zaterdagmiddag de deuren openen. Ze zijn het niet eens met het gebrek aan versoepelingen. In tegenstelling tot sommige andere gemeenten gaat Waadhoeke wel handhaven.

Op verschillende plekken in Nederland en Fryslân zetten horecaondernemers de tap voor een dag aan. Ze doen dat om het signaal af te geven dat ze, net als bijvoorbeeld winkels, weer open willen.

Datzelfde geldt ook voor zaken in Waadhoeke. In ieder geval vier restaurants of cafés gaan ergens tussen 14.00 en 20.00 uur open.

'Moat tichtbliuwe'
Burgemeester Marga Waanders waarschuwt de zaken die opengaan: “De hoareka moat fansels tichtbliuwe." Niet handhaven, zoals in bijvoorbeeld Drachten zou gaan gebeuren, is er dan ook niet bij. “Der is gjin boargemaster yn Fryslân dy’t seit: we hanthavenje net", zo zegt Waanders.

Maar, zegt Waanders, daarbij hoeven ondernemers niet van het ergste uit te gaan. “Minsken ha it idee dat we daliks mei boetes begjinne. Hanthavenje kin ek begjinne mei in gesprek of in warskôging."

 

Foto: Radio Eenhoorn, Lennard GeertsTeun de Jong uit Sint Annaparochie komt voor VVD in de gemeenteraad van Waadhoeke. Hij volgt Emile Vogels op, die twee weken geleden om het leven kwam bij een verkeersongeluk.

De Jong (60) heeft een boerenbedrijf in Sint Annaparochie en is voorzitter van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond. Hij is ook actief in de kaatswereld en nam in mei na 18 jaar afscheid als voorzitter van KV Drie Spul is út. Bij zijn afscheid kreeg hij een bondsinsigne.

intro

Emile Vogels uit Firdgum is overleden. De VVD-politicus en boer kwam vrijdagavond om het leven bij een verkeersongeluk in Tzummarum.
 
Vogels was sinds de herindeling raadslid voor zijn partij in Waadhoeke, en was daarvoor onder anderen voorzitter van de VVD-afdeling in Franekeradeel. Naast zijn raadswerk was Vogels ook voorzitter van vereniging Nut en Genoegen Tzummarum-Firdgum en hij zat jaren in het hoofdbestuur van de KNKB.

Samen met zijn vrouw en zoons had Vogels een boerenbedrijf. Hij was voorzitter van de telersgroep van IPM, en maakte in de jaren '90 naam als leider van boerenprotesten. In 2017 werd hij Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Emile Vogels is 69 jaar geworden. In de gemeenteraadsvergadering van volgende week dinsdag zal worden stilgestaan bij zijn overlijden.
Maxaro Badkamer en Tegels
Schoorsteen brigade logo
Uitvaartdirect.nl

Logo Huurzone

Uitvaartverzekeringvergelijken.com
Luminablog.nl is het online platform
Ervaringensite.be

songtekst vertalen

ongediertebestrijding

AT2go.nl

KNKB Logo

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Twitter

RadioEenhoorn RT @OmroepZilt: Het eerste Groat Franeker Diktee liep donderdag uit op een feestje voor de taal. Maar het was ook een avond die de taal ver…
RadioEenhoorn RT @OmroepZilt: Je zag ze in Silence of the Lambs en Dracula, maar in Fryslân kom je ze weinig tegen: doodshoofdvlinders. Zaterdag werd de…

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.