Tsjerkelûden
 • Online luisteren

  Radio Eenhoorn is wereldwijd via internet te ontvangen. Door middel van de app 'tunein' ook op de tablet en telefoon.
  Deze app download u in de App Store of Google Play.

 • Eenhoorn Sport
  Radio Eenhoorn Sport, iedere zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00uur
 • Waadhoeke
  Vanaf nu is Radio Eenhoorn de lokale omroep voor de gemeente Waadhoeke!
  In heel Noord-West Fryslan zijn wij te beluisteren via 107.5 FM
 • Social Media
  Radio Eenhoorn op Facebook! Volg Radio Eenhoorn op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over de omroep
 • Word donateur bij een ANBI instelling
  Word donateur van Radio Eenhoorn ...... wist u dat wij een ANBI instelling zijn? ...... en wat is uw voordeel?

FB IMG 1545070004855

Het team van Tsjerkelûden

 

Al meer dan 20 jaar brengt Radio Eenhoorn voor N.W.-Friesland naast de live uit-gezonden zondagse kerkdiensten een serie geestelijke programma’s. Het informatieve Tsjerkelûden brengt nieuws van het kerkelijk erf, waar mogelijk met achtergrond-informatie en betrokken interviews. In Tichterby gaat het in gesprekken met studio-gasten over levensbeschouwelijke thema’s en vragen.

De redactie van dit programma is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Presentatoren: Janny Bakker, Harry Nienhuis en Roelof Santing

Technici: Ale Bosch, Johannes Bleeker, Geert Rienks en Marcel Albers

Donderdag 18:00 – 19:00

Herhaling: Zondag 10:45 – 11:45

Op zondagavond 24 maart is er een welkomstdienst in de Martinikerk te Franeker. De aanvang is 19.00 uur. Er worden liederen gezongen onder begeleiding van organist Bauke van der Meer. Het mannenkoor Laus Deo onder leiding van Balt de Vries treedt op en ds. Henk Jan de Groot uit Burgum verzorgt de meditatie met als thema “Wat is jouw identiteit?” De organisatie is in handen van de Interkerkelijke Evangelisatie Commissie.

In de kerk van Menaam wordt een feestelijk orgelconcert gegeven door Gert van Hoef op het befaamde Menamer Hardorff-kerkorgel, het grootste dorpsorgel van Fryslân. Dit ter gelegenheid van het jubileum van de plaatselijke organist, Anne de Boer, die zondag 31 maart op de kop af 60 jaar geleden in dienst trad als organist van de kerk van Menaam. Op zaterdagavond 30 maart wordt het jubileum gevierd met een orgelconcert door Gert van Hoef. Deze organist kreeg op 13-jarige leeftijd, toen hij in Barneveld woonde, belang-stelling voor het orgel. Aan het Koninklijk Conservatorium is hij afgestudeerd met als hoofdvak orgel met als bijvak piano. Regelmatig geeft hij optredens, waarbij hij graag eigen bewerkingen en improvisaties van psalmen en gezangen weergeeft. Iedereen is van harte welkom het concert op 30 maart bij te wonen. Aanvang 19.30 uur. Entree gratis.

De kerkdienst op zondagmorgen 31 maart in Kruiskerk in Berltsum is een Tienerdienst. Rode draad in deze dienst zijn de liederen van Johannes de Heer. Behalve het zingen kan ook genoten worden van het luisteren naar het Trekzakensemble “Krekt Oars”. Jong en oud worden uitgenodigd om zich te laten verrassen door dit groepje muzikanten, dat al jaren kerkdiensten opfleurt met hun mooie muzikale bijdragen. De dienst wordt verzorgd door de Commissie Bijzondere Diensten en de voorganger is ds. A.J. Bouwknegt. Aanvang van de dienst: 9.30 uur in de Kruiskerk.

In de dienst van zondag 31 maart neemt Hajo Anema afscheid van de G.G.Z. Friesland. Hajo was als geestelijk verzorger vele jaren werkzaam voor de bewoners en cliënten en erg bij hen betrokken. Deze dienst vindt tevens voor de laatste keer in de Kapel plaats. Naast het afscheid van Hayo zal ook hier aandacht voor zijn. De Kapel bevindt zich in het gebouw “De Stipe” op het terrein van Groot Lankum.. Inloop vanaf 10.00 uur. De dienst begint om 10.30 uur. Vanaf 11.30 uur is er gelegenheid voor ontmoeting en het afscheid nemen van Hajo. Ieder is van harte welkom. 

Van tijd tot tijd maken de Protestantse buurgemeenten Berltsum, Bitgum e.o., Menaam en Dronryp e.o. een gezamenlijke wandeling op zondagmiddag onder de naam “Stap voor Stap”. De tweede van dit jaar zal plaatsvinden op zondag 31 maart. Deze keer is de wandeling in de Prot. gemeente Bitgum-Bitgummole-Ingelum-Marsum. De route van de wandeling staat nog niet vast, maar de start is om 14.00 uur met een middaggebed in de Molewjuk bij de kerk. 

In Slappeterp wordt een bijzondere dienst gehouden op zondag 31 maart met als titel: “It sil heve”. Het kerkkoor de “Walburgasjongers” van de streekgemeente Ried/Skingen is vorig jaar opgeheven. De kerkdienst op 31 maart van deze kerkgemeenschap wordt gehouden in de Donysiuskerk in Slappeterp. Voorganger is ds. J. Kamerling en een bijzonder koor werkt er aan mee. Het zijn de overgebleven leden van de Walburgia-sjongers, aangevuld met een aantal enthousiaste zangers. Zonder dirigent, maar wel met “Sin en wille”. Ze hopen dat de gemeente hun spontaniteit weet te waarderen. De dienst begint om 9.30 uur.

Goedkope autoverzekering
 
energievergelijker
auto verzekeringenvergelijken
Logo Okkinga

Pricewise/Energie vergelijken

songtekst vertalen

uitvaartverzekering nl logo

Logo Goedkoopste Energieleverancier
haagse tours gidsen
https://www.AUTO-onderdelen24.NL
Hoyhoy energie

Inktpartner.nl

Toscane tips

ongediertebestrijding
HuizenMarkt.nl

Financial lease

SimOnlyDiscount.nl

snurkexpert logo

nederlandse voice over

Zorgvaart

Nederlandreview

Nuon logo 2

autodoc.nl 216x70 app

KNKB Logo

witteveenwebsites.nl.3.0

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Piet's Weer

25 maart 2019

Twitter

Radioeenhoorn Tijd voor deel 2 van de radioactieve zondag. Met vanaf 7 uur een nieuwe Brian On Air. Mee luisteren kan via… https://t.co/WFparzIX6n
18hreplyretweetfavorite
Radioeenhoorn De uitslagen van de amateurvoetbal van dit weekend: Zaterdag Heerenveense Boys - Berlikum 2-0 Scharnegoutum - Min… https://t.co/5F57VCfgmI
20hreplyretweetfavorite

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.