Home

Een leuke hobby of de start van een nieuwe carrière?

Eenhoorn welkombij Jan

 

Wat bieden we

Professionele opleidingen, waarmee we je de kneepjes van het vak leren

Werken in een team van mensen met verschillende achtergronden en kwaliteiten

Kans om ervaring op te doen in een regionale nieuwsorganisatie

Een informele werksfeer in Menaam of Harlingen

 

Wat vragen we

Een paar uurtjes van je vrije tijd

Motivatie en vooral enthousiasme!

Alle functies bij Radio Eenhoorn zijn vrijwillig

Klik hier voor een overzicht van de vacatures

muziektelefoon

Wist u dat Radio Eenhoorn op verschillende manier te beluisteren is. Zoals via onze ether frequentie 107.5 FM (In heel Noord West Fryslân), uw computer of via een smartphone of tablet.

Voor deze laatste 2 devices vindt u in de appstore van Apple of de Google playstore voor Android toestellen diverse apps. Een handig overzicht van deze apps en alle andere mogelijkheden om te luisteren vindt u via www.radioeenhoorn.nl/luisteren.
radio 2588503 960 720

Beste luisteraars.

Zoals u waarschijnlijk al in de media heeft vernomen, Is Kabelmaatschappij Ziggo per 29 april gestopt met het analoge radiokanaal via de kabel. Dit is het signaal wat binnenkomt op radio’s via een Coax aansluiting. Ziggo is de enige kabeldistributeur in onze regio. Dit betekent dat Radio Eenhoorn, net als alle andere radio zenders, niet meer is te beluisteren op radio’s die op de analoge kabel zijn aangesloten. Dit is vervelend, maar wij kunnen hier niets aan veranderen.

Het is wel mogelijk om digitaal via de kabel uit te zenden, maar dit kost dusdanig veel geld dat wij dit niet kunnen bekostigen. Bovendien kan een analoge radio geen digitaal signaal ontvangen.

Uit een landelijk onderzoek van vijf jaar terug naar het luisteren naar de radio via het analoge kanaal, bleek dat slechts 5% nog op deze wijze luisterde. Dit percentage is de afgelopen jaren alleen maar kleiner geworden.

Ziggo biedt haar klanten wel enkele alternatieven, maar de werking ervan is twijfelachtig en het kost evenveel als de aankoop van een moderne radio met FM, DAB+ en internetradio.

Op een digitale televisie of digitale ontvanger voor de televisie is het ook mogelijk hierop radio te beluisteren. Echter zendt Radio Eenhoorn niet uit via deze digitale weg.

Radio Eenhoorn is alleen te beluisteren via de volgende kanalen:

* Ether: 107.5 FM (autoradio, transistor radio)
* Internet: www.radioeenhoorn.nl/live
* De ‘Tunein’ app, te downloaden via de app store of Google play store. Zoek in de app op Radio Eenhoorn
* Uw Internetradio: Zoek op lokale omroep Radio Eenhoorn

RSH Eenhoorn 600x400

Radio Eenhoorn, de lokale omroep voor de gemeente Waadhoeke en Radio Stad Harlingen, de lokale radio voor de gemeente Harlingen, hebben de afgelopen tijd de gesprekken over samenwerking weer geïntensiveerd. Beide omroepen verzorgen al bijna vijfendertig jaar een scala aan programma’s voor de inwoners van hun gemeenten.

Ze worden gerund door uitsluitend vrijwilligers, maar vallen wel onder de mediawet. Vanwege de steeds verdergaande technische ontwikkelingen en de eisen die aan de lokale omroepen worden gesteld, is het heel moeilijk op de huidige wijze de toekomst in te gaan. Daarnaast verandert het luister en kijkgedrag van de consument de laatste jaren in rap tempo en hier lijkt voorlopig geen einde aan te komen.

Dit betekent dat de lokale omroep zich moet herbezinnen over haar rol in de samenleving. Radio Stad Harlingen en Radio Eenhoorn blijven zelfstandig bestaan, maar gaan innig gebruik maken van elkaars sterke punten. Beide studio’s blijven bestaan evenals de huidige programma’s.

Wel zullen elkaars programma’s worden overgenomen en zullen er gezamenlijke programma’s worden gemaakt. Besturen, programmaraden en technische diensten zullen zo veel als mogelijk worden geïntegreerd zodat er een streekomroep ontstaat voor het noordwestelijk gebied van Fryslân.                 

De verwachting is dat met deze samenwerking een breder publiek zal worden bereikt.

Maxaro Badkamer en Tegels
Schoorsteen brigade logo
Uitvaartdirect.nl
Uitvaartverzekeringvergelijken.com

Pricewise/Energie vergelijken

Luminablog.nl is het online platform
Ervaringensite.be

songtekst vertalen

ongediertebestrijding

AT2go.nl

KNKB Logo

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Piet's Weer

Geen feed gevonden

Twitter

RadioEenhoorn Heb jij ook iets met kaatsen en sportprogramma’s? Meld je dan nu aan als kaatsverslagg… https://t.co/bV41rqYgvu
RadioEenhoorn Gemeente Waadhoeke gaat 70 vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. De dorpshuizen van Tzum en Achlum zijn bij de Veili… https://t.co/r0n1sAxs0t

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.