Tsjerkelûden
 • Online luisteren
  Radio Eenhoorn is wereldwijd via internet te ontvangen. Doormiddel van de app 'tunein' ook op de tablet en telefoon. Deze app download u in de App Store of Google Play.
 • Eenhoorn Klassiek

  Iedere zondagavond van 21:00 tot 22:00

 • Even Bildts

  Iedere zaterdag tussen 12:00 en 13:00 uur het actualiteitenprogramma over gemeente het Bildt.

 • Kerkdienst

  Zondag van 09:30 tot 10:30 uur. Iedere week vanuit een kerk in de regio

 • Radio Eenhoorn Geestelijke Programma's
  Fryslan sjongt gospel; Tichterbij; Tsjerkeluden; Glorieklanken.

In de vakantieweken worden in Franeker gezamenlijke kerkdiensten gehouden, om beurten in de Martinikerk en de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente in Franeker. Op zondag 20 augustus gaan ze samen naar Vrije Evangelische Kerk. Daar zal ds. Lieuwe Bergstra in de dienst voorgaan. Op zondag 27 augustus houden ze de kerkdienst in de Martinikerk, waar ds. Ferry Buitink de dienst zal leiden. De diensten beginnen om 9.30 uur.

Ook de Protestantse Gemeenten Minnertsga en Tzummarum/Firdgum houdt gezamenlijke kerkdiensten in de vakantietijd. Op 20 augustus gaan ze samen in Tzummarum naar de kerk en de heer J Helfferich uit Oude Bildtzijl zal dan voorgaan. Op zondag 27 augustus zijn ze in Minnertsga met ds. E.P. Muilwijk-Huis uit St. Annaparochie als voorganger en op 3 september zal Majoor Fred van der Werf uit Leeuwarden de dienst leiden in de kerk van Tzummarum.

Deze zomer houden ook de Vrije Evangelische Gemeente Oude Bildtzijl en de Hervormde Gemeente Vrouwenparochie de kerkdiensten samen in één kerk. Op 20 augustus zijn ze in de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente in Oude Bildtzijl met drs. J. Doornebal uit Haarzuilens. 27 augustus is de laatste keer en dan zijn ze in Vrouwenparochie met Mevr. M. Gort-Terpstra uit Tzum.

In het kader van “Franeker Reformatiestad” wordt voor de derde keer een orgelconcert gegeven op het orgel van de Martinikerk in Franeker op zaterdag 26 augustus om 20.00 uur. De entree is € 8,-.

Tijdens “Tsjerkepaad” , de openstelling van kerken op zaterdagmiddag, wordt ook in Minnertsga het orgel van de Meinardskerk bespeeld door organisten van de Stichting Organum Frisicum. De laatste keer is op zaterdag 26 augustus. Van 13.30 tot 17.00 uur is een ieder welkom om de kerk te bewonderen en te luisteren naar het orgel. De kerk van Minnertsga ligt op de route van de “Keunstrûte” in De Bjirmen, waar schilderijen in de kerken worden tentoongesteld.

De Protestantse Gemeenten Achlum/Hitzum en Arum/Witmarsum zullen gezamenlijk het Heilig Avondmaal vieren in de kerk van Arum op zondag 27 augustus. In de bediening van brood en wijn zijn ds. Tytsje Hibma en ds. Margarithe Veen de voorgangers.

Voor de Protestantse Kerk van Nederland staan er veranderingen op het programma. Aan het hoofd van de PKN staat de Generale Synode die gevormd wordt door afgevaardigden van 74 classes. Een classis is een groep kerken in een bepaalde regio. In Noord-west Fryslân hebben we te maken met de classis Leeuwarden en de classis Franeker. In 2025 zal het aantal classes van 74 terug gebracht worden naar 11. Dat betekent dat er in Fryslân nog maar één classis overblijft. Aan het hoofd van die classis staat een vrijgestelde predikant. Die is dan tevens voorzitter van de classicale vergaderingen. Zijn kerntaak wordt de “dienst van de bemoediging”. De classis van nu wordt een bezinningsgroep. Er moet vóór 2025 nog heel wat gedaan worden en het voert te ver om daar nu al over uit te wijden.

Goedkope autoverzekering
 
energievergelijker
Okkinga Communicatie 

witteveenwebsites.nl.3.0

 

Steun Radio Eenhoorn

word donateur

Facebook

Piet's Weer

Twitter

Radioeenhoorn Vanavond PC café voorafgaand aan de loting van de Kaatsbond Knkb Dames PC vanaf 19.00 uur. Met gasten Sjoukje... https://t.co/Ot8f30QecO
8hreplyretweetfavorite

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.