Tsjerkelûden
 • Online luisteren
  Radio Eenhoorn is wereldwijd via internet te ontvangen. Doormiddel van de app 'tunein' ook op de tablet en telefoon. Deze app download u in de App Store of Google Play.
 • Eenhoorn Klassiek

  Iedere zondagavond van 21:00 tot 22:00

 • Even Bildts

  Iedere zaterdag tussen 12:00 en 13:00 uur het actualiteitenprogramma over gemeente het Bildt.

 • Kerkdienst

  Zondag van 09:30 tot 10:30 uur. Iedere week vanuit een kerk in de regio

 • Radio Eenhoorn Geestelijke Programma's
  Fryslan sjongt gospel; Tichterbij; Tsjerkeluden; Glorieklanken.
Zondag 1 oktober staan wij stil bij onze onlosmakelijke verbondenheid met het volk Israël, het volk waaruit de Messias is voortgekomen. In de meeste wordt hier aandacht aan besteed. In de Prot. Gemeente Tzummarum wordt deze dienst geheel verzorgd door de groep Lechajim. Zij laten zich inspireren door muziek, verhalen en grappen van de Chassidim, een beweging levenskunstenaars uit het Jodendom. Lechajim brengt een aanstekelijk programma voor jong en oud.

Vorig seizoen is een is in februari een start gemaakt met een oecumenische gesprekskring in de Prot. Gemeenten Bitgum e.o., Berltsum, Menaam en Dronryp. De eerste bijeenkomst in het nieuwe seizoen is op donderdag 28 september om 14.00 uur in de Molewjuk aan de Van Aismawei 19 in Bitgummole. Wie mee wil doen kan zich opgeven bij kerkelijk werker Ali Stork, 0518-462009 of via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Er gaat weer een cursus Theologische Vorming van start voor iedereen, zowel Christenen als mensen buiten de kerk. Een vooropleiding is niet vereist. Op de cursus Theologische Vorming leren deskundige en betrokken docenten je zien hoe de wereld van de Bijbel er uit zag en hoe bijbelteksten gelezen willen worden. Daarnaast is er ruime aandacht voor andere tradities als die van het Jodendom en de Islam. De cursus gaat uit van de Protestantse Kerk in Nederland, maar staat open voor iedereen. Donderdag is de vaste cursusavond. In totaal duurt de cursus 18 avonden. Begonnen wordt met een open avond op donderdag 28 september in de Kurioskerk, Julianalaan 38 in Leeuwarden. Het cursusgeld is € 225,- per jaar.

De Protestantse Gemeente Bitgum e.o. heeft een Jongerenwerker. Zijn naam is: Wim-Rien Dijkstra uit De Wilp bij Marum. In de gemeente was al langer behoefte aan hulp in het jongerenpastoraat. Op de startzondag kan de gemeente kennis maken met Wim-Rien Dijkstra.

In Franeker wordt de eerste koffieochtend voor vrouwen van het nieuwe seizoen gehouden, en wel op dinsdag 3 oktober om half tien in de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente aan het Noord. Spreker is Ds. Herbert Meerveld uit Harlingen.

Er is weer een Gebruikte Kinderkleding en –Speelgoedbeurs in Bitgummole. Op zaterdag 7 oktober is een ieder welkom in de Molewjuk, het ontmoetingscentrum bij de kerk in Bitgummole, van 9.30 tot 12.00 uur. De opbrengst van de beurs gaat naar de Stichting ABA. Dat betekent: voor het dorp. De stichting heeft als doel de leefomstandigheden te verbeteren op het Indonesische eiland Nias. Voor informatie over het brengen van spullen kan gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De dienst van de Prot. Gemeente Ried/Skingen in de Stevenskerk in Skingen op zondag 8 oktober is een Friese dienst. Voorganger is ds. Kl. Visbeek en aan de dienst zal worden meegewerkt door het Chr. Gemengd Koor “De Lofstem” uit Wjelsryp.

Op zondag 8 oktober zal de kerkdienst van de Prot. Gemeente Oosterbierum een bijzondere dienst zijn. Een dienst waarin de preek wordt vervangen door het Kwartettenkoor van Hindrik van der Meer. Het koor is opgericht in 2006 met als doel: het verspreiden van hedendaagse nieuwe Friese liederen waarin de bijbel centraal staat. Inmiddels bestaat het koor uit ongeveer 100 leden, waar bij ook een kinderkoor . In de dienst op 8 oktober wordt een reis gemaakt door het oude- en het Nieuwe Testament. Vanaf Genesis werd het vuur van het geloof doorgegeven. Van de warmte van dat vuur hoopt het koor in deze dienst door te geven. Na afloop is er koffie of thee.

In de Kruiskerk in Berltsum is op zondag 8 oktober om 19.30 uur een zangavond, waarbij de te zingen liederen door de aanwezigen worden opgegeven. De leiding deze avond is in handen van ds. A.J. Bouwknegt en aan het orgel zit Alef Wiersma. Daarnaast wordt meegewerkt door een kopergroep.

In Franeker wordt de Catechisatie voor kinderen en jongeren van de Prot. Gemeente en de Vrije Evangelische Gemeente het komende seizoen gezamenlijk verzorgd.

In Leeuwarden wordt een Sing In gehouden in De Fontein aan de Goudenregenstraat 77 op zondag 8 oktober om 19.00 uur. Speciale gast is de bekende zanger en verteller Rob Favier die tussendoor een bijdrage zal geven aan de avond. Het thema is: “Muziek met een glimlach “ en de begeleiding is van de groep “Impuls”. De toegang is vrij. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden.
Goedkope autoverzekering
 
energievergelijker
Okkinga Communicatie 

witteveenwebsites.nl.3.0

 

Steun Radio Eenhoorn

word donateur

Facebook

Piet's Weer

Twitter

Radioeenhoorn Uitslagen van het amateurvoetbal dit weekend: Zaterdag Minnertsga - Twijzel 4-2 Dokkum - Berlikum 0-4 Beetgum -... https://t.co/iiAWVcZ8rv
Radioeenhoorn Radio Eenhoorn is de lokale omroep van Noord-West Friesland. In de provincie Friesland te ontvangen boven de... https://t.co/umS2Ogcfzc

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.